De Makersclub

Hoe fijn is het …

als je mensen muziek hoort maken en je gewoon kan aanschuiven zonder te weten wat ze spelen…

als je een idee in je hoofd hebt en je dit zelf of met anderen op je instrument kan uitzoeken…

om samen nieuwe, gekke en swingende composities te creëren en presenteren…

De Makersclub is een plek voor kinderen om hun eigenheid en talenten te onderzoeken en te ontwikkelen samen met anderen. Wat zijn jouw ideeën en hoe deel je die met de rest van de groep? 

Improvisatie

Improviseren is het zelf verzinnen en maken van iets in het moment. We improviseren allemaal de hele dag in gesprek met anderen, op de fiets of tijdens het koken. Als kinderen spelen zijn ze eigenlijk ook non-stop aan het improviseren. In de makersclub spelen we met geluid, de ruimte, beweging, beelden en elkaar. Soms volg je en soms neem je juist initiatief. In de makersclub oefenen we verschillende manieren van luisteren, leiden en volgen en maken zo samen nieuwe muziek.

Makerschap

Als we nieuwe dingen maken, gaan we onderzoeken, experimenteren, vastleggen, luisteren, reflecteren, structureren en repeteren. In de makersclub maken we steeds weer iets nieuws waardoor de kinderen leren hun eigen ideeën te vormen, te communiceren, te onderzoeken en uit te voeren. Als startpunt voor onze stukken werken we vanuit verschillende thema’s. De inbreng en eigenheid van iedere deelnemer bepaalt hoe het eindproduct zal klinken. 

Optreden

Drie keer per jaar delen we met ouders, vrienden en andere belangstellenden waar we mee bezig zijn. Het kan zijn dat we te horen zijn in de zaal van de Koorschool, maar sta vooral ook niet verbaasd van een muzikale route door een park of een klinkende installatie ergens in de stad!

Geerte de Koe, bandleider

Ik ben violist maar vooral ook improvisator en maker. Tijdens mijn Master in Londen heb ik me gespecialiseerd in improvisatie, co-creatie en community werk. Momenteel maak ik mijn eigen werk met bijvoorbeeld dansers, theatermakers en musici van over de hele wereld. In de stukken die we maken speel ik viool maar daarnaast dans en zing ik ook veel.

Om mijn passie voor samen musiceren en creëren te delen, werk ik als workshopleider met groepen in binnen- en buitenland. Zo werk ik bijvoorbeeld als workshopleider voor Sounds of Change, een organisatie die muziek inzet in conflictgebieden en geef ik les aan jonge makers aan het Conservatorium van Utrecht.

Als ik samenwerk met anderen of een groepsproces leid, is het voor mij belangrijk dat iedereen welkom is en eigenaarschap voelt over hetgeen we aan het maken zijn. Er zijn niet veel dingen waar ik zo enthousiast van word als het zien ontstaan van een nieuw stuk. Ik kijk er dan ook echt naar uit om de kinderen van de makersclub te leren kennen, te horen wat ze willen delen en samen nieuwe dingen te maken!

Francisca Snip, Stagiaire

Verbinding maken door middel van muziek en kunst is wat ik het liefste doe. Mijn wens is om mensen op een gelijkwaardige manier in contact brengen met elkaar, en met hun eigen talent en kracht. Bij mijn opleidingen op het Utrechts Conservatorium (Docent Muziek en Musician 3.0) leer ik allerlei manieren om dit te bereiken: als pianist, zangeres, componist, coach en improvisator. De afgelopen jaren heb ik verschillende muziekstages gedaan op basis- en middelbare scholen. Daarnaast heb ik piano- en muziektheorieles gegeven.
De Makersclub is voor mij een plek waar we samen kunnen onderzoeken, groeien en vooral heerlijk muziek kunnen maken!

Femke Bun, Stagiaire

Het begon allemaal met een liefde voor muziek maken en mensen helpen.
Leren leren en ontdekken wat nog bedekt leek. Liedjes maken maar ook improviseren, wat vorm geven, vormen en weer uit elkaar laten donderen. Ik speel ik zing ik ervaar steeds meer door samen te maken in het moment. Theater, op toneel, beeldend, schreeuwend, dragen, uitdaging, gelaagdheid.

  • Vocalist, schrijfster, maker, improvisator, performer
  • Student Musician 3.0 Utrechts Conservatorium
  • Muziek/theater onderwijs stages afgerond, ontwikkelend, onderzoekend

Het lijkt me leuk om samen
Het lijkt me leuk om veel maar ook weinig
Het lijkt me leuk om te ruiken, fluisteren, ritselen, rinkelen, springen, giechelen en allerlei andere dingen!
Ik kijk er naar uit!

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via onze nieuwe website: www.muziqu.nl